Oppbrudd til medvandring

Denne meditasjonen ble opprinnelig laget for uka i forlengelsen av Maria Budskaps dag, men den passer veldig godt til å bruke når som helst for å fordype seg i dette temaet.

Teksten er evangeliet etter Johannes, kapittel 2, versene 1-10. 

Les først teksten langsomt, gjerne flere ganger.

Du finner teksten her:

https://bibel.no/Nettbibelen?query=JSK6x8syuELtc2PioiuanVnhQkoAQHO0lIkc3wCPqqFRZrtFnxrmYqGNCbtkcSaG

Eller enda bedre: Les den i din egen bibel!

Når du har lest teksten flere ganger og husker gangen i hva som skjer, så legg bort Bibelen litt og gå inn i teksten med hele deg. Bli med på det som skjer. Legg først merke til hvordan omgivelsene er. Hvordan er det i rommet? Det er bryllupsfest. Hvordan er lydene? Er det musikk? Er det mange mennesker der? Hvordan er de kledt? Kjenn på luktene. Lukter det mat? – eller lukter det parfyme av mennesker på fest? Hvem er du sammen med eller i nærheten av? Disiplene? Jesu mor? Jesus selv? 

Så begynner det å skje ting. Det er tomt for vin, og Maria får greie på det og sier det til Jesus. Legg merke til Maria når hun snakker til sønnen sin. Se Jesu reaksjon.

Det er mange perspektiver vi kan velge når vi går inn i denne teksten. Du kan gå fritt inn i teksten og legge merke til det som kommer naturlig til deg. Eller du kan kanskje denne gangen velge først å prøve å stå rett overfor Maria. Prøv å stå rett ved henne og legg merke til ordene hennes. Lytt til hva hun sier. Det hun sier gjelder også deg. Hvordan kjennes det å få en slik oppfordring? 

Nå snakker også Jesus til deg. Tjenerne fikk beskjed om å fylle kar med vann. Hva sier han til deg? Forteller han deg noe om hva du skal gjøre og hvor veien din skal gå. Hva er din reaksjon? Hva kjenner du på?

Kan du ane noe av at han ønsker å dra deg inn i sitt liv og sin gjerning, og at dette er kjærlighetens kall til at også ditt liv kan fullbyrdes?

Gå inn i en samtale med Jesus om dette. Hvis du kjenner usikkerhet eller ubehag, så fortell ham det. Hvis du kjenner glede og frihet så fortell ham det. Like så om du kjenner frykt eller kjenner trygghet.

Gå så ut av fortellingen. Nå er du her. Du er her. Du er nå. Snakk med Herren igjen om hvordan dette var. Fortell Herren også her og nå hvordan det var å være sammen med ham, Maria og disiplene i bryllupet, og fortell ham hva det han gjorde og sa gjorde med deg.

Skriv til slutt noen setninger om hva du opplevde i meditasjonen.

Del denne siden