Oppbrudd til dypere kjærlighet

Tekst: Joh. 21,3-19

Les først teksten langsomt, gjerne flere ganger. Men treng spesielt inn i versene 15 – 19. Les de versene flere ganger mens du betrakter scenen ...

Du finner teksten her:

https://bibel.no/Nettbibelen?query=JSK6x8syuELtc2PioiuandpQR94VxT4RuXBORC9mTTGsb0Ie8xNrkiHeopPipb03

Men enda bedre: Les den i din egen bibel!

Vi er sammen med disiplene. Dette er etter at Jesus har stått opp fra de døde. Det virker som disiplene er tilbake i hverdagen som fiskere etter alt det opprivende som de har vært med på. De er ute og fisker, men får ingen ting. Da, plutselig, er Jesus på stranden. Disiplene kjenner ham ikke, men de skjønner at det er ham når han gjør et merkelig under: «Kast garnet ut på høyre side», sier han. Og så får de en ufattelig mengde fisk. Tenk deg at du er i båten sammen med disiplene. Bli med på å kaste ut garnet. Kjenn på hvilke følelser du får når dere får så mye fisk. Forvirring? Glede?

Peter kaster seg i sjøen og svømmer til lands når han skjønner at det er Herren. Gjør du det samme, eller blir du i båten sammen med de andre disiplene og ror til lands? Hvordan kjennes dette? Hvordan er det å se Jesus der inne på stranden? Det er tidlig morgen. Hvordan er lyset? Hvordan er omgivelsene? Kan du se Jesus stå der ved kullilden i morgenlyset? Hvordan er han? Hvordan er ansiktet?

Jesus inviterer på måltid. Dere spiser sammen. Spiser dere i taushet eller samtaler dere? Hva handler i tilfelle samtalen om?

Nå snakker Jesus til Peter. Jesus står helt nær. Du står like ved. Han ser på Peter og sier: «Elsker du meg?» Hvordan er blikket til Jesus? Er det spørrende? Er det sårhet i det? Eller er det bare et rent blikk av kjærlighet? Hvordan er stemmen? Hva føler du når du hører samtalen mellom Jesus og Peter? 

Nå henvender Jesus seg til deg. Han har noe å si til deg også. Han ser på deg. Hvordan er blikket? Hvordan beveger han seg? Han spør deg om hva slags forhold du ønsker at dere skal ha fra nå av. Vil du la ham elske deg? Hva vil du svare på hans kjærlighet? Hva føler du nå?

Du sier farvel til Jesus og disiplene og går ut av fortellingen. Du er tilbake i nuet. Du er her. Du er nå. Fortell Herren hvordan det var å møte ham der på stranden. Fortell ham alt om hva du følte og tenkte, hva som var godt og hva som kanskje var vanskelig. Lytt så, om Han har noe å formidle til ditt hjerte.

Skriv noen setninger om hva du opplevde i meditasjonen.

Del denne siden