Oppbrudd mot sentrum

To disipler av Johannes døperen følger etter Jesus. Det er døperen som har pekt ut Jesus og som sa at der, der er Guds lam! Så følger de etter Jesus, og Jesus snur seg og spør dem hva de er ute etter. «Hvor bor du?», spør de. Et underlig spørsmål, og Jesus svarer ikke på spørsmålet. Isteden kommer han med en invitasjon: «Kom og se!». Det er som en annen måte å si: «Følg meg!». Det er som Han sier: Bli med, så skal vi bli kjent!

Les dagens tekst, Johannes evangelium 1,35-39. Les gjerne flere ganger. Teksten finner du f.eks. her: 

https://bibel.no/Nett

Men finn heller fram Bibelen din og les den der.

Tenk deg, ja, bruk fantasien din til å leve deg inn i hvordan det er å begynne å følge etter Jesus – fordi døperen sa det – og så, plutselig snur han seg. Jesus ser på deg. Kan du se ansiktet Hans. Hvordan er blikket Hans? Er det utforskende? Er det mildt? Er det mistenksomt? Er det kjærlighet i blikket? Han ser på deg! Hvordan er Jesus når Han ser på deg?

«Kom og se!» Du går med Ham. Hvordan kjennes det å følge med? Kjenner du deg nølende? Kjenner du på glede? Spenning? Frykt? Er Jesus trygg? – eller utfordrende?

Du kommer inn i huset Hans. Hvordan er det der? Likner det på hjemme hos deg selv? Eller er det helt annerledes? Er det møblert? Hvordan? Hvordan er lyset? Hva lukter det? Er det andre der – eller bare du, eller du og de to andre disiplene?

Serverer Jesus mat? – eller skal dere bare samtale?

Hva sier Han? Han sier nok noe til de andre som ble med – men hva sier Han til akkurat deg? – akkurat nå?

Vil Han deg noe spesielt? Spør Han deg om livet ditt? Hva svarer du? Hva har du lyst til å fortelle til Jesus? Er det noe som er vanskelig å få fortalt til Jesus, selv om du gjerne vil? Hva svarer Han?

Det blir sent. Dere må bryte opp. Hvordan er det å forlate Jesus – å gå ut av huset Hans? Du skilles fra de andre som var med. Nå går du til ditt. Hjem. 

Gå nå ut av fortellingen, ut av historien. Du er her og nå. Du er her. Du er nå. Samtal med Herren om hva du erfarte i denne tekst-meditasjonen. Fortell Ham alt hva du så, hva du kjente, hva du tenkte. Hvordan det var å møte Ham ...

Skriv noen setninger om hva du opplevde i meditasjonen.

Del denne siden