Bønnedagbok

Refleksjon etter bønnetiden

 

Det kan være til stor hjelp å føre en «bønnedagbok». Dette handler om å prøve å sette ord på vårt møte med Gud. Å skrive litt etter bønnen kan hjelpe oss å se hvordan Gud møter oss og leder oss i bønnen. Dette kan nemlig variere ganske mye. Gud velger mange veier for oss. 

 

Hensikten er ikke å huske alt som skjedde i bønnen, men heller å bli mer bevisst på hvordan Herren var til stede i bønnen og hva som skjedde i mitt indre. Her en noen forslag til refleksjons-spørsmål:

 

  • Hva var den sterkeste følelsen under bønnen? (Fred, opprørthet, opprømthet, spenning, kjedsomhet, forvirring, ro, ...?)

  • Kjente jeg noe i kroppen under bønnen?

  • Er det noe som er uavsluttet fra bønnestunden, noe som Gud kaller meg til å vende tilbake til neste gang jeg er i bønn?

  • Skjer det noe i livet mitt for tiden som ble en naturlig del av bønnen min? Er det noe jeg kan ta tak i og kanskje gjøre noe konkret med?

Refleksjonen er ikke en hjemmelekse. Ikke føl at du må svare på alle spørsmålene hver gang. Kanskje blir det naturlig å skrive om noe helt annet. Gjør da det. Skriv i en form som kjennes naturlig.

Del denne siden